cabinet stomatologic non stop mereAceasta este deviza noastra!

Cabinetul stomatologic este ambulatoriul unde se exercita aceasta ramura medicala. In trecut activitatea predominanta a medicului dentist era tratarea cariilor dentare si substituirea dintilor perduti.

Azi, datorita preventiei, s-a obtinut o reducere semnificativa a pierderii dintilor avand ca factor cauzant cariile dentare. Astfel, activitatea medicului dentist a inceput sa se orienteze in principal aspra esteticii dentare (cu tratamente ortodontice, cu restaurari estetice conservatore, cu aplicarea fatetelor estetice, cu interventii de gingivoplastii), vindecarea bolilor parodontale si asupra disfunctiilor sistemului masticator cauzate de malocluzii.

Mai nou, tehnologia ne permite sa inlocuim dintii pierduti cu implanturi osoase astfel obtinand o estetica dentara perfecta. Cabinetele de medicna dentara sunt dotate cu aparatura sofisticata de inalta tecnologie, obtinand astfel o calitate superiora a tratamentelor si reducerea semnificativa a timpului de lucru. Medicina dentara, ca si alte ramuri ale medicinii, este preocupata pentru a pune la dispozitia pacientilor servicii cat mai bune si moderne cu scopul de a obtine rezultatele optime.

In medicina dentara sunt diverse ramuri ca endodontia (care se ocupa de tratamentele canalare), preventiva si profilaxia (prevenirea cariilor dentare), protetica (refacerea dintilor distrussi cu ajutorul microprotezelor sau puntilor dentare) implantologia (implanturi dentare).

Medicii dentisti au denumiri distincte in functie de activitatea lor predominanta astfel vor fi: medici pedodonti (specializati pentru a lucra cu copiii), medici paradontologi (care trateaza bolile gingiei), medici implantologi (cei care pun implanturile dentare), medici ortodontisti (se ocupa de pozitionarea corecta a dintilor), endodontisti (cei care fac tratamente scanalare), proteticieni (cei care inlocuiesc dintii lipsa cu proteze mobile si/sau fixe), medici de patologie orala (cei care se ocupa de diagnosticarea si tratarea bolilor din cavitatea orala cum ar fi stomatite, glossite, candidoza orala, afe), medici chirurgi OMF (oro-maxilo-facial). Toate aceste ramuri ale medicinii dentare ne arata ca aceasta este intr-o continua evolutie.

Cabinetul stomatologic ORIZONT DENTAL CLINIC va invita sa efectuati un CONTROL GRATUIT chiar ACUM!
Sunati pentru programare la:  031 107 24 54  sau  0723 026 752.
Medicii nostri stomatologi sunt la dispozitia dvs. NON STOP!