ortodontie cabinet stomatologicMai putin obisnuiti cu limbajul de specialitate, majoritatea celor care apeleaza poate pentru prima data la un serviciu profesional medical de stomatologie, intr-o clinica de stomatologie specializata, pot avea anumite nelamuriri fata de operatiile care urmeaza a fi executate.

Iata de ce, ne propunem a explica pe intelesul tuturor, cel putin, cele mai frecvente interventii stomatologice intalnite intr-un cabinet stomatologic.

Ortodontia [ORTODONTIE: s.f. Parte a stomatologiei care asigură așezarea în poziție normală a dinților pe arcadele dentare. – Din fr. orthodontie.; Metodă de tratament a anomaliilor dentomaxilare] are practic drept scop corectarea, indreptarea pozitiei incorecte a dintilor [malocluzia], prin diferite terapii [metode]:
- functionale, prin efectuarea de exercitii musculare si/sau aparate aparat dentar, ortodentieortodontice pasive care ghideaza fortele masticatorii;
- mecanice, prin fixarea unui aparat special [aparat dentar metalic] care se prinde extra oral sau dentinar;
- chirurgical, indicate in special adultilor si cand celelalte 2 tehnici nu au rezultatele dorite.

Daca malocluzia [pozitia incorecta a dintilor] nu este tratata la timp, poate aduce neajunsuri chiar de ordin social al pacientului, provocand o inestetica neplacuta, acesta generand crearea unor complexe, care mai tarziu pot sa determine schimbari de comportament,  probleme de relationare sau o slaba adapatabilitate la mediu social.

La cabintul stomatologic Orizont Dental Clinic beneficiati de consultatie gratuita ortodontie!